Dela nyhet
Information kring sammandrag den 14/5.
9 maj 2023 0 kommentarer
Hej på er!
Äntligen drar fotbollssäsongen igång! Vårt första sammandrag på Selånger IP är den 14/5, vi behöver hjälpas åt för att det ska bli så bra som möjligt. Självklart ska vi ta chansen att få in pengar till lagkassan via fikaförsäljning. Vi har köpt in ett lager med bland annat dricka, festis, godis och snacks (VIKTIGT att vi BARA plockar saker från P13- hyllan). Allt som står på våran hylla i förrådet ska vi ha till försäljning i kiosken. Plocka fram lagom mängd och hämta mer vid behov. Kaffepaket finns på hyllan, ta med ett paket och slå på kaffebryggarna i cafét direkt när ni som har kiosken kommer. Toastjärn och termosar finns i ett skåp inne i cafét.
Kiosken (Röda kiosken vid 7 manna planen) + spelar-fika 08.30-10.30
- ta fram, koka kaffe och ställa ordning
- öppna kiosken till första matchen 9.00
• Alfred S
• Max
Kiosken (Röda kiosken vid 7 manna planen) + spelar-fika 10.30-12.00 - stå i kiosken
- stänga kiosken
• Arvid F
• Elliot
Baka till kiosken (Recept finns nedan)
• Collin S
• Malte
Toast 15 st
• Walter
• Dexter
Matchvärd + städning 9.00-10.30
• Alfred M
• Filip U
Matchvärd + städning 10.30-12.00
• Charlie
• Johnny
Skulle det vara så att man mot förmodan inte kan lösa sin uppgift får man själv se till att passet lämnas över till någon annan som kan. Kontaktuppgifter till alla finns i appen. Det förväntas att 1 vuxen/barn utför arbetsuppgifterna.
Spelar-fika: Saft och 1⁄2 frukt (hälften äpple och hälften banan) till alla grabbar. Totalt ca: 60 barn.
Baka till kiosken. För enkelhetens skull så finns 2 recept nedan att välja på. Prata gärna ihop er så vi kan erbjuda 2 olika kakor i kiosken. Kakorna lämnas i kiosken kl 8.30.
De som gör toast fixar en jättefranska eller liknande och gör ordning toasten med smör på båda sidor, ost och skinka, lägg sedan tillbaka mackorna i brödpåsen. Dessa lämnas i kiosken kl 8.30.
Ni får gärna höra av er om det finns frågetecken till Emelie Eriksson, Dexter Björkholms mamma, 070-348 76 46.
BAKNING:
Vi ska hålla oss till följande sorter:
Kärleksmums i långpanna 20 st med färgat strössel (ca 7x8 cm/kakbit) Silviakaka i långpanna 20 st (ca 7x8 cm/kakbit)
Se recept längre ner i dokumentet.
OBS!! Inga nötter
Frys in själva eller baka så sent som möjligt.
KÄRLEKSMUMS:
20 bitar ca 7x8 cm/bit Ingredienser:
225 g Smör
2 dl mjölk
5stägg
4 ⁄ dl strösocker
1 ⁄ msk vaniljsocker 1 ⁄ dl kakao
3 tsk bakpulver 6 dl vetemjöl
Glasyr:
75 g Smör
⁄ dl starkt kaffe
⁄ dl kakao
1 ⁄ msk vaniljsocker
5 dl florsocker
Garnering är färgat strössel eller kokos
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Smörj och bröa en form med hög kant, 25x35 cm eller lägg i ett
bakplåtspapper. Smält smöret, häll i mjölken och låt svalna.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp. Det tar ca 5 min.
Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner i smeten genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Känn efter med en trästicka så kakan är helt genomgräddad. Låt kakan svalna
Glasyr:
Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en jämn smet. Bred glasyren över den avsvalnade kakan. Strö över färgat strössel.
Ställ kallt tills galsyren stelnat. Skär kärleksmumsen i bitar.
SILVIAKAKA:
Detta är för en långpanna med innermåttet cirka 40 x 35 cm.
Ingredienser:
6stägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker 3 dl vatten
Glasyr:
200 gram smör
8-9 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 tsk pressad citron
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader, och ta fram en plåt / form och klä den i bakplåtspapper eller smörj och bröa.
Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten. Vänd ner vattnet och rör tills du fått en klumpfri smet. Häll ut i formen och ställ in i ugnen i ca 20-35 minuter, provkänn med sticka. Under tiden gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienser till glasyren och vispa den slät. Låt svalna något och låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över kokosflingor och ställ svalt ytterligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.
Kommentarer