Dela nyhet
Dags för sammandrag den 18/5!
12 maj 2023 0 kommentarer
Sammandrag 18/5
Vi behöver hjälpas åt för att det ska bli så bra som möjligt. Självklart ska vi ta chansen att få in pengar till lagkassan. Vi har köpt in ett lager med bland annat dricka, festis, godis och snacks (VIKTIGT att vi BARA plockar saker från P13- hyllan). Allt som står på våran hylla i förrådet ska vi ha till försäljning i kiosken. Plocka fram lagom mängd och hämta mer vid behov. Kaffepaket finns på hyllan, ta med ett paket och slå på kaffebryggarna i cafét direkt när ni som har kiosken kommer. Toastjärn och termosar finns i ett skåp inne i cafét.
Kiosken (Röda kiosken vid 7 manna planen) + spelar-fika kl: 08.30-10.30
- ta fram, koka kaffe och ställa ordning - öppna kiosken till första matchen 9.00 •OlleF
• Thean
Kiosken (Röda kiosken vid 7 manna planen) + spelar-fika kl: 10.30-12.00
- stå i kiosken
- stänga kiosken • Sebastian
• Johnny
Baka till kiosken (Recept finns nedan) kl: 8.30
• Simon • Mio
Toast 15 st kl: 8.30
• Filip •OlleR
Matchvärd + städning kl: 8.45-10.30
• Farzad •OlleR
Matchvärd + städning kl: 10.30-12.00
• Liam
• stöttas från kiosken vid behov
Skulle det vara så att man mot förmodan inte kan lösa sin uppgift får man själv se till att passet lämnas över till någon annan som kan. Kontaktuppgifter till alla finns i appen. Det förväntas att 1 vuxen/barn utför arbetsuppgifterna.
Spelar-fika: Saft och 1⁄2 frukt (hälften äpple och hälften banan) till alla grabbar. Totalt ca: 60 barn.
Baka till kiosken. För enkelhetens skull så finns 2 recept nedan att välja på. Prata gärna ihop er så vi kan erbjuda 2 olika kakor i kiosken. Kakorna lämnas i kiosken kl 8.30.
De som gör toast fixar en jättefranska eller liknande och gör ordning toasten med smör på båda sidor, ost och skinka (en gör utan skinka), lägg sedan tillbaka mackorna i brödpåsen. Dessa lämnas i kiosken kl 8.30.
Matchvärd: Ser till att det finns 3 Matchbollar vid varje plan, har närvaro runt planerna vid matcherna samt är extra snäll mot domaren.
BAKNING:
Vi ska hålla oss till följande sorter:
Kärleksmums i långpanna 20 st med färgat strössel (ca 7x8 cm/kakbit) Silviakaka i långpanna 20 st (ca 7x8 cm/kakbit)
Se recept längre ner i dokumentet.
OBS!! Inga nötter
Frys in själva eller baka så sent som möjligt.
KÄRLEKSMUMS:
20 bitar ca 7x8 cm/bit Ingredienser:
225 g Smör
2 dl mjölk
5stägg
4 ⁄ dl strösocker
1 ⁄ msk vaniljsocker 1 ⁄ dl kakao
3 tsk bakpulver 6 dl vetemjöl
Glasyr:
75 g Smör
⁄ dl starkt kaffe
⁄ dl kakao
1 ⁄ msk vaniljsocker
5 dl florsocker
Garnering är färgat strössel eller kokos
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Smörj och bröa en form med hög kant, 25x35 cm eller lägg i ett
bakplåtspapper. Smält smöret, häll i mjölken och låt svalna.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp. Det tar ca 5 min.
Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner i smeten genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Känn efter med en trästicka så kakan är helt genomgräddad. Låt kakan svalna
Glasyr:
Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en jämn smet. Bred glasyren över den avsvalnade kakan. Strö över färgat strössel.
Ställ kallt tills glasyren stelnat. Skär kärleksmumsen i bitar.
SILVIAKAKA:
Detta är för en långpanna med innermåttet cirka 40 x 35 cm.
Ingredienser:
6stägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker 3 dl vatten
Glasyr:
200 gram smör
8-9 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 tsk pressad citron
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader, och ta fram en plåt / form och klä den i bakplåtspapper eller smörj och bröa.
Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten. Vänd ner vattnet och rör tills du fått en klumpfri smet. Häll ut i formen och ställ in i ugnen i ca 20-35 minuter, prova känn med sticka. Under tiden gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienser till glasyren och vispa den slät. Låt svalna något och låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över kokosflingor och ställ svalt ytterligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.
Kommentarer